Овощни разсадници ЕЛИТ - гр.Петрич Gsm: 0898 592 660,Тел.: 0745 6 19 74, E-mail: razsadnik_elit@abv.bg
Replicant's design allows for an infinite number of possibilities

Google TranslateРазсад Френско грозде- Овощни Разсадници ЕЛИТ PDF  | Print |  E-mail
Written by elit74   
Monday, 16 January 2012 23:54

Червено и Бяло Френско Грозде - Овощен Разсадник Елит

Червено френско грозде - Red currants
image1 image1 image1 image1 image1

Бяло френско грозде - Ribes rubrum (Grossulariaceae)
image1 image1 image1 image1 image1

Червеното и бялото френско
грозде са многогодишни храсти високи 1,5-2 м.Те са сред най-студоустойчивите овощни видове - издържат до - 25 градуса.Растенията обичат светлината, но понасят и леко засенчване. Те предпочитат богати на хранителни вещества почви, богати на хумус песъчливо-глинести и глинесто песъчливи и с подпочвена вода, не по-висока от 80 см. със слабо кисела и неутрална реакция.
Червеното и бялото френско грозде са добри за диабетици. Плодовете им по съдържание на вит.Р и С отстъпват значително на касисовите. При отделните сортове вит.С е от 30 до 70mg%. Сравнително високо е съдържанието на сухо вещество - от 12 до 17%. Поради това, че съдържат съвсем малко захароза, те са още по-подходящи за диабетици от ягодите, малините и капините. Пресните плодове и преработените в сокове, сиропи, желета повишават апетита, освежават и подобряват дейността на храносмилателната система.Френското грозде се засажда предимно през есента след листопада, може и рано напролет, но преди да започне вегетацията. Разстоянията между редовете е 2-2,5 м и 1,5 м между растенията.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Цариградското (немското грозде) - Gooseberry

image1 image1 image1 image1 image1

Бодливото грозде е известно още с името Немско или Цариградско грозде. В нашата страна се отглежда предимно от любители овощари. Името му произлиза от факта, че клоните и клонките са обрасли с бодли.Плодовете са богати на пектин - от 0.60% до 1.20%. По съдържание на вит.С те се изравняват с тези на Ягодите - от 32mg% до 64mg%. В тях има и малки количества от витамините А, В1, В2, РР, Р и фолиева киселина. Плодовете на Бодливото грозде съдържат и биологичноактивното вещество серотонин.Плодовете на Бодливото грозде са полезни при лечение на стомашно-чревни заболявания. Подобряват обмяната на веществата в организма и при системна употреба може да се използват успешно като лек при наднормено тегло. Подходящи са срещу анемия, за укрепване на еластичността на кръвоносните съдове, при заболявания на бъбреците, жлъчката и пикочния мехур. Противопоказни са при захарен диабет.

Тагове: Червено бяло френско грозде фиданки,сортове разсадник,овошки отглеждане овошни дръвчета,дърво засаждане,дървета цена цени,обяви продавам разсад плодови дървета,храст видове,пръскане торене посадъчен материал, търсене, разсадници, овощарство,овощни градини,фиданки Tree,Fruit Nursery Red currants,Ribes rubrum (Grossulariaceae).
Last Updated on Sunday, 29 January 2012 00:18
 

Екзотични Овощни Видове - Овощен Разсадник Елит

Ново ! Декоративни Овощни

Създадени Овощни Градини

Първа година Втора година
image1 image1
Трета година Подложки
image1 image1

Овощен Разсадник Елит - Агра 2011

Механично Бране на Арония

Арония - Немският Опит ...

Засаждане на Арония

RocketTheme Joomla Templates